Sayfalar

15 Ağustos 2010 Pazar

Bir dakika sessizlik için şehrin bütün gürültüsüne katlanabileceğimi iddia ediyorum.


-Karanlığın içinde, bir bulutun peşinde koşan çocuğun ayak seslerini duyuyorum. Burnumda gelecek yağmurların kokusu fakat toprak şimdilik kuru. Çocuk bulutla birlikte koşuyor yeşilliğe; yaşananları unutmamak için, yaşanmayanları yaşamaya koşuyor. Ani bir fren sesiyle dağılıyor bulut, çocuk donup kalıyor. Bir dakikalığına sessizlik dünyayı sarıyor. Çocuğun gözyaşları toprağa düşüyor, sesini duyuyorum.İçime dokunduğu anda yağmur başlıyor. Yaşanmayanlar şimdi yeşeriyor.



-Normal bir kulağın anlam veremediği sözcüklerle ibadet ediyor yatağında bir fahişe. Duyuyorum; tutku, ibadetin kendisidir. Tutkuyla bağlanıyor olmadığından emin olduğu tanrısına. Yakarmıyor hesabını soruyor insanlığın, bir deliyle birlikte. Nasıl bir delilik ki bu sevişmek bir deliyle hem de ibadet etmek üzere. Yatakta akıyorlar birbirlerinin üzerinden, ses çıkarmadan soruyorlar parmak uçlarında sakladıkları soruları. Cevaplar hep insana çıkıyor, inliyorlar. Yatak akıyor, bir şelaleye karışıyor. Şelale duruyor, sessizlik sarıyor dünyayı bir dakikalığına. Fahişe, yatağından kalkıyor. Ayakları suya değiyor, suda yürüyor; adımlarını duyuyorum. Sigarasından çıkardığı bulutla şelale tekrar akıyor, kadın ağlıyor. Su, kurak toprakları yeşertiyor. Cevabı insan olan sorular giderek çoğalıyor.


-Şehrin kalabalık caddelerinden geçiyor bir kadın. Çığlık çığlığa insanlar tüm sokaklara giriyor, tüm sokaklarından çıkıyor şehrin. Durmadan çoğalıyorlar, durmadan kalabalıklaşıyor şehir. Aynı oluyorlar bir şehrin içinde, ayna oluyorlar birbirlerine. Işıklar, gözlerini kamaştırıyor kadının. Bir büyü bu, bir lanet ediş. Ağzını hiç oynatmadan sövüyor insanlara, küfürler ediyor ; duyuyorum. Yalnızca sessizlik istiyor, yalnızca bir yer arıyor kendine. Kalabalıkla birlikte bir sokaktan başka bir sokağa geçiyor. Durmuyor. Aniden sırtından girip göğsünden çıkıyor bir acı. Dizlerinin üstünde yere çöküyor.Uğulltular azalıyor; ışıklar, kalabalıklar silikleşiyor. Dünyayı bir dakikalığına sessizlik sarıyor. Kadın derin bir nefes alıyor, renksizliğin içinde kayboluyor. Kalabalık, onun yerini doldurmak için artık daha hızlı çoğalıyor.

berfinbinbir
15.08.10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder